BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha nem ment még csődbe ennyi holland vállalat

2013 első felében rekordszámú holland vállalat és intézmény ment csődbe, különösen az építőiparban és a kereskedelemben - jelentette az Új Kína hírügynökség Hágából, a holland statisztikai hivatalra (CBS) hivatkozva.

Eszerint ez év első felében 4983 holland vállalatot és intézetet nyilvánítottak fizetésképtelennek, 14 százalékkal többet, mint a tavalyi azonos időszakban. Ez a legmagasabb szám 1981 óta, amikor a CBS elkezdte a csődök száma alakulásának mérését.

A csődök száma a kereskedelemben (1040) és az építőiparban (985) volt a legmagasabb. Az Új Kína megjegyezte, hogy a múlt év első feléhez viszonyítva Hollandia minden tartományában nőtt a fizetésképtelenségek száma. A legnagyobb arányú növekedés az északi Groningen tartományban következett be, 69 százalékos.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.