BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Metro ismét nyereséges lett Németországban

Németország legnagyobb kereskedelmi konszernjének, a Metrónak hosszú idő után sikerült kikerülnie a veszteséges övezetből - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja. Az idei második negyedévben ugyanis a düsseldorfi cég mindent egybevetve 33 millió euró összegű nyereségre tett szert, ahogy ezt a Metro csütörtökön közölte. Az előző év azonos negyedében még 18 millió euró volt a deficit összege.

Mindenesetre a konszern elnök-vezérigazgatója, Olaf Koch - ahogy elemzők várták - a forgalom csökkenését jelentette be. Ez év januárja és júniusa között ugyanis a Metro 30,8 milliárd euró összegű forgalmat ért el, szemben az előző év hasonló időszakában mért 31,5 milliárd euróval, ami 2,3 százalékos csökkenést jelez. 2013 második negyedében pedig a forgalom 3,6 százalékkal esett vissza, 15,3 milliárd euróra (2012-ben ez az adat 15,8 milliárd euró volt). E tekintetben az európai gazdaság gyengesége mellett az eladások, a keleti üzlet és a kiskereskedelmi sztrájkok játszottak szerepet. Csak Ázsiában és Afrikában ért el a Metro növekedést. A Handelsblatt megjegyzi, összességében a német kereskedelmi óriás jobb eredményt ért el, mint ahogy azt az elemzők várták. A teljes 2013-as üzleti évre a konszern mérsékelt forgalomnövekedést vár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.