BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP növelné részesedést az agrárfinanszírozásban

Az OTP Bank legalább 40 százalékra kívánja növelni piaci részesedését középtávon az agrárfinanszírozásban - jelentette ki Csányi Sándor kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) megkötött együttműködési megállapodás aláírása előtt emlékeztetett: tavaly a bankszektor mezőgazdaságba kihelyezett hiteleinek állománya csökkent, az OTP-é viszont 15 százalékkal emelkedett. Ez mintegy 13 százalékos részesedést jelent a banknak az ágazat finanszírozásában - mondta az MTI-nek Benedek Fülöp ügyvezető igazgató.

Csányi Sándor kiemelte: az OTP több évtizedes hagyományokkal rendelkezik a mezőgazdasági termelők finanszírozásában, de még mindig nem használta ki az e területen rendelkezésére álló lehetőségeket, és nem foglalta el azt a helyet, ami megilletné.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: számukra azért fontos a megállapodás az OTP Bankkal, mivel a két szervezet a továbbiakban egymás munkáját segítve, együtt kíván munkálkodni az agrárgazdaság fejlesztése érdekében.

Csányi Sándor az InfoRádió kérdésére megerősítette, hogy a magyarországi bankpiac továbbra is akvizíciós célpont az OTP-nél, céljaik nem változtak. Magyarországon részt akarunk venni a bankrendszer konszolidációjában, én soha nem mondtam, hogy az MKB-t akarjuk megvenni én mindig magyar bankokról beszéltem, mondta Csányi. „Simák úr már másodszor hozza szóba, hogy az OTP nem veszi meg az MKB-t, na most én ezt nem kívánom kommentálni, de egyébként általában mondanám, hogy értsék a mezőgazdasági újságírók is, hogy amikor lovat akarok venni, akkor nem a lóval tárgyalok, hanem a gazdájával...”

Az MTI azt írta, hogy egy 13-15 milliárd forintos zöldmezős beruházásként jön létre Mohács térségében az a nagy kapacitású vágóhíd, amelynek egyik befektetője Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója az MTI-nek kedden elmondta: a vágóhíd éves kapacitása egymillió sertés lenne egy műszakban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.