BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nő a Facebook és az Instagram árfolyama is

Kedden 1,49 százalékkal nőtt a Facebook árfolyama, és így új történelmi csúcsra kapaszkodott a részvény árfolyama. A Facebook papírjait közel 50 dolláron jegyzik az Egyesült Államokban.

A részvényeket egyre több elemző ajánlja vételre. Kedden a Canaccord Genuity emelte 60 dollárra a Facebookra vonatkozó célárfolyamát, ami további jelentős felértékelődési potenciált jelent a vállalat részvényeinek számára.

Michael Graham és Maria Ripps elemzők szerint a Facebook alkalmazások töretlen népszerűsége miatt nem meglepő az árfolyam növekedése - írja a Marketwatch.

A részvény értéke megduplázódott az elmúlt hónapokban, július végén például 38 dollárt ért részvényenként.

A közösségi oldalt kedden a Citigroup semlegesről, vételre ajánlotta. Annak ellenére nő az értéke, hogy az oldal használata egyre inkább a mobilokra terelődik át a számítógépekről. A legutóbbi jelentés szerint a Facebook bevételének több mint 40 százaléka mobilos felhasználóktól származik.

Az Instagram, ami a Facebook tulajdonában van, szintén növekedésnek indult. Az Instagram részvényei 0,6 százalékkal nőtt, így jelenleg 48,76 dollárt ér.

Ezek mellett az Apple is nagy lendületet vett az új iPhone 5s és 5c piacra dobása után. Jelenleg 489,70 dollárt ér a részvény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.