BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezek a leggyorsabban növekvő magyar tech-cégek

Egy román internetes repülőjegy-értékesítő cég, a Vola.ro bizonyult a leggyorsabban növekvő technológiai vállalatnak Közép-Európában a Deloitte idei Fast 50 listáján. A legjobban teljesítő magyar cég a Játéknet.hu Kft. volt, amely az elmúlt öt évben 1008 százalékos fejlődést ért el, ezzel a hetedik lett a rangsorban.

A román Vola.ro az elmúlt öt évben 5729 százalékkal növelte bevételét, ezzel sikerült megszereznie az első pozíciót a Deloitte Fast 50 listán az idén. A társaságot a szerb Bitgear Wireless Design Services d.o.o. követi, a rendszermegoldásokkal foglalkozó társaság 1872 százalékos forgalomnövekedést tudott felmutatni ebben az időszakban. A harmadik egy lengyel társaság lett, a Softhis Sp. z o.o. szoftverfejlesztő társaság 1573 százalékos növekedést ért el, ezzel a tavalyi 29. helyről ugrott fel a dobogóra.

A legjobban teljesítő magyar cég a Játéknet.hu lett, a webáruház 1008 százalékos árbevétel-növekedést tudott felmutatni öt év alatt, ezzel a hetedik pozíciót szerezte meg. Ez volt egyébként az egyetlen magyar vállalat, amely bejutott a TOP10-be. A Deloitte leggyorsabban növekvő technológiai cégeket bemutató listáján az idén 8 magyar társaság szerepel. A második legjobb eredményt közülük a Kilgray Fordítástechnológiai Kft. érte el, a szoftvergyártó 803 százalékkal tudta növelni forgalmát, ami a 13. helyre volt elegendő. A listán a Dolphio Kft., a Capture Kft, a Kishonti Kft., az iData, a BalaBit és az E-bola Média Kft. szerepel a még a magyar cégek közül.

A Deloitte idei Fast 50 rangsorán összesen 8 közép-európai ország cégei találhatók meg, a legtöbb vállalat Lengyelországból került fel a listára, 22 lengyel cég szerepel rajta. Magyarország a második a nemzetek sorában, míg a harmadik Románia 6 vállalattal.

Az iparágakat vizsgálva a szoftverfejlesztők bizonyultak a leggyorsabban fejlődő cégeknek, 29 vállalat érkezett erről a területről, míg internetes vállalat 13 szerepel a listán. A Fast 50 rangsorban szereplő társaságok átlagosan 671 százalékos növekedést mutattak fel, ez azonban alaposan elmarad az egy évvel ezelőttitől, amikor 1026 százalék volt az átlag.

Az idei Rising Stars kategória élén is egy román cég végzett, a szoftverfejlesztéssel foglalkozó INSOFT, amely három év alatt 2884 százalékos növekedést ért el. Ezen a listán szerepel a prezi.com is a 8. pozícióban, a társaság 416 százalékos árbevétel-növekedést produkált az elmúlt három évben.

Ahhoz, hogy egy vállalat felkerülhessen a Fast 50 listára több feltételnek kell megfelelnie. Így például 2008-2012 között minden évben legalább 50 ezer eurós bevétellel kellett rendelkeznie, a régió valamelyik országában kell lennie a székhelyének, saját fejlesztésű technológiát kell alkalmaznia, vagy jelentős összeget fordítania kutatás-fejlesztési tevékenységre, illetve a tulajdonosi szerkezetében nem szerepelhetnek stratégiai jelentőségű cégek többségi tulajdonában lévő leányvállalatai.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.