BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Total Zero program, szén-dioxid semleges szállítás

A DPD Hungária Kft. is csatlakozott az anyavállat Total Zero programjához. Ennek keretében az összes csomagra szén-dioxid semleges szállítást biztosítanak.

Hosszú Csilla, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a program azért született meg, mert ebben az iparágban igen intenzív a szén-dioxid kibocsátás. Ezért szükséges, hogy csökkentsék vállalatuk ökológiai jelenlétét.

A Total Zero mechanizmusa három alappillére - mérés, ellensúlyozás és kompenzálás - épül. Először fel kell mérni a kibocsátás mértékét, ami a csomagok szállításából, az épületek energiafelhasználásából, csomagolásból és papírfelhasználásból ered. A cél, hogy ezek az értékek csökkenjenek. Ezen a DPD Hungária Kft. is folyamatosan dolgozik. Számos tevékenységet végeznek, amellyel a széndioxid semleges csomagszállítás megvalósul. Ennek részeként eco-vezetési tréninget indítanak útjára, amely során a futárok az útvonalaik optimalizálása mellett elsajátítják azt a vezetési technikát, amellyel az üzemanyag megtakarítással párhuzamosan csökken a széndioxid kibocsátás is. Az energiafelhasználás mérséklése érdekében pedig épületeik számos pontján mozgásérzékelőket szerelnek fel, illetve optimalizálták az irodai papírfelhasználás is.

A DPD különböző projektek támogatásával is igyekszik ellensúlyozni a szén-dioxid kibocsátást. Ilyen a takarmány előállítás Franciaországban, biogáz termelése Kambodzsában, és erdősítés, illetve élőhelyek helyreállítása Kolumbiában.

A DPD fő részvényesével, a GeoPost-tal karöltve jutott el a Total Zero bevezetéséig, amely szén-dioxid semleges szállítást jelent belföldi és nemzetközi csomagokra egyaránt. A program 2012-ben debütált hat ország bevonásával, majd idén nyáron újabb tíz ország, köztük a DPD Hungária Kft. is csatlakozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.