A társaság 2000-ben hozta létre Veszprém megyei gumicukor gyártó termelési üzemét, a termelés azóta folyamatosan nő, 2012-ben meghaladta a 12 ezer tonnát, ezért tavaly tavasszal kezdték fejleszteni az üzemet. Ennek során bővítették a termelő kapacitást, az ehhez szükséges ingatlan és infrastrukturális, illetve információs technológiai beruházások mellett.
Perjés Ákos, a gyár kereskedelmi marketing ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón mérföldkőnek nevezte a beruházást, amely hatalmas távlatokat nyit a gyár életében a most beszerzett öntőgép új technológiájának köszönhetőent. Így a Haribo termékei közül két újabbat tudnak előállítani Nemesvámoson (a habosított eper és úgynevezett penetrose-terméket, amit hupikék törpikék formában állítanak elő).
Hozzátette: a beruházás során megduplázták a gyár területét, a korábbi nyolcezer helyett 16 ezer négyzetméteren helyezkednek el az irodák és a gyártócsarnok, a cég közel 190 embert foglalkoztat.
Marek Kisielewski pénzügyi gazdasági ügyvezető igazgató az MTI kérdésére elmondta: a most megkezdett fejlesztés folytatódik 2015-ig, a tervek szerint a 2012-es a kapacitást és árbevételt duplájára növelik.
Tájékoztatása szerint a Haribo Hungária Kft. tavaly hétmilliárd forint árbevételt ért el, ezt idén szeretnék 30 százalékkal növelni - hangzott el a projektzáró sajtótájékoztatón.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.