BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két bank ad négymilliárd forintot a Postának

Öt éves futamidőre 4 milliárd forint hitelt ad két bank a veszteséges Magyar Postának.

Két bank, a KDB Bank Európa Zrt. és a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. nyerte a Magyar Posta által összesen 4 milliárd forint 5 éves futamidejű hitelkeret biztosítása tárgyában kiírt közbeszerzési eljárást. A szöuli székhelyű KDB Bank leányvállalata 1,5 milliárd forint, míg a Kereskedelmi és Hitelbank 2,5 milliárd forint hitelt ad a veszteséges állami vállalatnak.

A Magyar Takarékszövetkezet Bank és az UniCredit Bank is adott be ajánlatot, de nem járt sikerrel. Nemrég a folyószámlahitelre kiírt tenderben is eredményt hirdetett a Magyar Posta: a Kereskedelmi és Hitelbank, az UniCredit Bank és az FHB Bank összesen 8 milliárd forint hitelt nyújthat. Folyószámlahitelt már többször vett fel a Magyar Posta, 2011-ben ezt egyszerű vállalatfinanszírozási célokkal indokolták, mert a fizetési kötelezettsége gyakran korábban keletkezik, mint ahogy a bevételei a számláira beérkeznek. Tehát nem azért vett fel a vállalat hitelt, mert gondjai lettek volna, 2011-ig folyamatosan nyereséges volt az állami cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.