BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordkevés cigi fogyott novemberben

Amióta tavaly július óta már csak nemzeti dohányboltban lehet legálisan cigarettát vásárolni, még soha nem fogyott olyan kevés cigaretta, mint tavaly novemberben. A NAV jövedéki statisztikái szerint mindössze 479 millió szálat adtak el a gyártók. Ez az idei legalacsonyabb havi adat is. Tavaly novemberben 631 millió volt ez a szám, de 2010 és 2011 novemberében is bőven 1 milliárd szál fölött volt a fogyasztás. Tavaly novemberig 8,6 milliárd darab fogyott, míg tavaly összesen 12,5 milliárd szál. Az adóhatóság és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. adatai között némi különbség fedezhető fel, ugyani az utóbbi cégtől megkapott statisztikából az derül ki: októberben 669 millió, novemberben 603 millió, decemberben pedig a nem végleges számok szerint 632 millió szál cigaretta fogyott.

Segíthet még a legális dohánypiacon, ha eredményesen zárul a negyedik körös traikpályázat, amelynek péntek éjfélkor jár le a beadási határideje.

A kiírás összesen 992 koncessziós jogosultságot foglal magában Abaújalpártól Zsurkig. Amiatt van még mindig meglepően sok gazdátlan koncesszió, mert az első körben többen nem írták alá a szerződést, vagy 6 hónapon belül nem nyitotta ki a trafikját, a második körben pedig 876 településre, többnyire néhány száz lelkes faluban, nem is nyújtott be senki pályázatot. Az elbírálási szempontok vélhetően nem változnak, az üzleti tervet azonban alaposabban át kell gondolni. A benzinkutakon és hipermarketekben működő trafikok ugyanis csak május végéig működhetnek, valamint a már működő trafik 200 méteres körzetében sem lehet már másik nemzeti dohányboltot nyitni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.