BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Hewlett-Packard árbevétele megdöntötte a prognózisokat

A Hewlett-Packard  nettó árbevétele a vártnál kisebb mértékben csökkent, viszont növekedett a profitja az idei január 31-vel zárult három hónapban - jelenti a BBC News. A két éven át tartó struktúraváltás és létszámleépítés után az amerikai cég eredményei azt sugallják, hogy a technológiai óriás rátért a talpraállás útjára.

Az emlitett negyedévbenaz árbevétele 28,2 milliárd dollár volt, mindössze egy százalékkal kisebb, mint egy évvel korábban, viszont nagyobb annál, mint amekkorát az elemzők jósoltak. A nettó nyeresége pedig 16 százalékkal növekedett, és 1,43 milliárd dollárt ért el az egy évvel koráb ban feljegyzett 1,23 milliárd dollárral szemben. "A HP jelenleg erősebb helyzertben van, mint bizonyos ideig voltunk" - jelentette ki a társaság elnöke, Meg Whitman. A világon a HP gyártja a legtöbb számitógépet, ám a fő terméke, az asztali számitógép iránti kereslet az utóbbi években gyengült. A társaság 2012-ben jelezte, hogy 2014 végére globálisan 27 ezer munkahelyet szüntet meg, ez a munkaerő-állomány mintegy 8 százalékát jelenti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.