BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ázsia felé támad a magyar védelmi ipar

Ázsia legjelentősebb védelmi ipari kiállításán, Újdelhiben a Nemzeti Külgazdasági Hivatal standján három magyar cég mutatkozik be. Kettejük még a múlt évszázadban lépett be az indiai piacra.

Újdelhiben csütörtöktől vasárnapig várja az érdeklődőket kétévente, immár nyolcadik alkalommal megrendezett Defexpón, ahol 650 cég mutatja be termékeit.

A kiállítás a magyar védelmi ipar számára azért különösen nagy jelentőségű, mert hazánk az ágazat legfontosabb ázsiai partnerének tekinti Indiát. Az utóbbi években már számos együttműködés valósult meg az indiai és a magyar védelmi ipar között és a két ország közös kutatási projektekben is részt vesz.

Magyarország negyedszer vesz részt a Defexpón, ahol ezúttal három hazai kiállító – a BHE Bonn Hungary Electronics Kft., a Carinex Kft. és a Magyar Védelmi Ipari Szövetség – mutatkozik be, a WILARM GSM Security és az ELFI Technologies Kft. pedig katalógusokkal jelenik meg.

Indiában már két évtizede ismerik a  BHE Bonn Hungary Kft.-t, ami ezúttal többek között S-sávú adóval bővített szoftver vezérelt rádióval, illetve mikrohullámú magasságmérővel jelent meg. A cég előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy a helyi katasztrófavédelmi szervek programjain saját fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgépével vegyen részt.

A Carinex Kft. 14 éve jelent meg az indiai haditechnikai piacon. Egy korábbi nemzetközi tender győzteseként az állami szerveknek nagy értékű rendszereket szállított, amelyek karbantartására és javítására újabb három évre kaptak megbízást.  Ezúttal is komoly érdeklődés mutatkozik a cég által bemutatott saját fejlesztésű biztonsági eszközök iránt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.