BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyen vonat a Siemenstől

Csúszik a Deutsche Banh London-Frankfurt nagysebességű vasút projektje, mert kséve érkeznek a pályára szánt vonatok a Siemenstől. Utóbbi fájdalomdíjul ingyen ígért egy extra szerelvényt, és további kompenzációról is tárgyalnak.

A Deutsche Bahn befékezett a Frankfurt és London közötti nagysebességű vasút beruházásnak, mert szállítója, a Siemens késik a vonalra várt ICE szerelvényekkel.

A vasúttársaság ezért most a brüsszeli és a párizsi vonalakra összpontosít, írja a Totalrail. „Nem tettünk le teljesen London eléréséről sem, de most a másik két célállomást helyeztük a középpontba” – jelentette ki a Deutsche Bahn nagytávolságú üzletágát vezető Andreas Busemann.

A Frankfurt-London vonalat az eredeti tervek szerint már tavaly meg kellett volna nyitni, de a határidőt kitolták 2016-ra, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem érkezik meg időben a 410 millió fontért rendelt 16 szerelvény. A tételből a Siemens eddig négyet szállított le, március végéig pedig további négyet ígért. A többi vonatot akkor küldi, amikor azok megkapják az üzembe helyezésükhöz szükséges tanúsítványokat Belgiumban és Franciaországban.

A szállítás késését egyébként elsősorban éppen a tanúsítványokkal kapcsolatos, illetve műszaki gondok okozták, de szerepe volt a megváltozott üzleti környezetnek is. A csúszás miatti fájdalomdíjul a Siemens felajánlotta, hogy a tételen felül teljesen ingyen ad még egy ICE 3 szerelvényt a német vasúttársaságnak, és még további kompenzációról is egyeztetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.