BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkeztek a kártyafüggetlen iPhone-ok, újabb forgalmazó jön

Holnaptól újabb legális forrásból lehet itthon is iPhone-okat vásárolni, miután az Apcom elnyerte az Apple által gyártott telefonok hazai forgalmazásának jogát – mondta el a Világgazdaság érdeklődésére Szeidl Tibor, az Apcom ügyvezető igazgatója. Teljesen hivatalos forrásból származó készülékeket eddig két mobiltelefon szolgáltatótól – a Magyar Telekomtól, illetve a Vodafone-tól – lehetett beszerezni, kártyafüggetlen eszközöket pedig az Apple honlapján keresztül.

Az Apple termékek nagykereskedelmével foglalkozó Apcom viszonteladó partnerei és ezáltal vásárlóik is a jövőben a magyar piacra lokalizált kártyafüggetlen készülékekhez juthatnak hozzá. Szeidl Tibor szerint az eddiginél lényegesebb stabilabb lesz az iPhone ellátás hazánkban, és egy-egy termékváltásnál, amint itthon is elérhetővé teszi az Apple az eszközt, azt beszerezhetik a viszonteladók is, így felgyorsul a verzióváltás folyamata is.

Arról nincsenek pontos statisztikák, hogy az iPhone-ok hazai forgalmából mennyit tesz ki a kártyafüggetlen eszközök aránya, becslések szerint 10 százalék körül lehet ez az érték. Az Apcom vezetője arra számít, hogy az iPhone-ok forgalmazásának megkezdése az idén 20 százalékot meghaladó bevételnövekedést hoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.