BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúszik a metróátadás

Legfeljebb néhány hetet csúszhat a 4-es metró átadása, közölte Tarlós István főpolgármester.

A főpolgármester az Inforádióban azt mondta: legrosszabb esetben is csak pár hetet csúszhat a beruházás. A metró átadása után a felszíni közlekedésben még hónapokig nem lesz változás.

A 4-es metró szerelvényeinek 150 ezer kilométer tesztutat kell hiba nélkül lefutniuk, jelenleg a négyhetes próba felénél tartanak, és eddig nem volt olyan probléma, amely veszélyeztetné a március végi átadást – mondta Tarlós István főpolgármester. Mint fogalmazott, „ha mégis bekövetkezne, hogy a Siemens valamit hibázik a saját szoftverével, akkor is legrosszabb esetben néhány hét csúszásról lehet szó”.

Tarlós István elmondta, hogy a tesztüzem alatt az elektronikát fejlesztő német Siemens cég és a szerelvényeket gyártó francia Alstom technológiáját össze kell hangolni, ezért a felszíni tömegközlekedésben az első hónapokban még nem lesz változás. „Nem akarjuk, hogy a fővárosi közösségi közlekedés olyan csorbát szenvedjen, amit az utazóközönség megérez” – nyilatkozta.

Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben az akkor új városvezetésnek csak arra volt lehetősége, hogy befejezze a beruházást. Kiemelte, hogy a metrószerződések korrekciójával Budapestnek több tízmilliárd forintot tudtak megspórolni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.