BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drágább jegyeket vettek a fürdőzők

Biztató számokat produkált tavaly a hazai fürdőpiac. „A fürdőüzemeltető társaságok 5,6 százalékkal növelték árbevételük, míg a fürdőszolgáltatásokból származó árbevétel 6,5 százalékkal emelkedett. A felmérésben részt vevő fürdők 38,5 milliárd forint nettó árbevételt értek el, melyből 22,3 milliárd forintot tett ki a fürdőszolgáltatások értéke. Átlagosan a fürdők árbevételének 58 százaléka származik közvetlenül fürdőszolgáltatásból” – derül ki a Magyar Fürdőszövetség 2013-as értékeléséből. A felmérésben 51 fürdő üzemeltetési adatait dolgozták fel.

Az árbevétel növekedése ellenére a látogatóforgalom stagnált, a vizsgált fürdőkben meghaladta a 15 millió regisztrált látogatót. Általános üzemeltetői tapasztalat, hogy a vendégek a hosszabb igénybevételre lehetőséget biztosító drágább és komplexebb jegytípusok felé tolódtak el, ezzel növelve az átlagárat. „Összességében a szektor egyre hatékonyabb. Budapest életre kelt, Hajdúszoboszló, Sárvár, Zalakaros és Hévíz jól teljesít, Makó és Hódmezővásárhely viszont még gyengébb eredményt ért el” – mondat lapunknak Vancsura Miklós. A Fürdőszövetség elnöke szerint a jövőben már nem új fürdők építésére kell koncentrálni, hanem a meglévők fejlesztésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.