BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkelnek nem tetszik, hogy a Siemens-vezér Putyinnal találkozott

Angela Merkel német szövetségi kancellár bírálta a Siemens elnökét, Joe Kaisert annak legutóbbi moszkvai útjáért és Vlagyimir Putyin elnökkel tartott találkozójáért.

Merkel hangsúlyozta, hogy a német vállalkozóknak tudatában kell lenniük felelősségüknek, és nem szabad, hogy az európai értékeket feláldozzák oroszországi üzleti érdekeikért. A német vállalatoknak az orosz konfliktusban való szerepvállalásukat illetően Merkel kijelentette, hogy e témát a múlt szerdán megvitatta Ulrich Grillóval, a Német Gyáriparosok Szövetsége elnökével. „Arról biztosított engem, hogy az értékrend a német gazdaság számára is fontos” - idézte a kancellárt a Phoenix tévécsatorna. „Hiszen a gazdasági befektetések a megbízhatóságon alapulnak. És megbízhatóság csak akkor létezik, ha mindenki tartja magát a szerződésekhez és a nemzetközi egyezményekhez” - fogalmazott.

A RIA Novosztyi szerint Joe Kaeser védelmébe vette a Vlagyimir Putyin elnökkel történt találkozóját. Hangsúlyozta, hogy a kancellári hivatalt előzetesen tájékoztatták, és ők nem emeltek kifogást. Más német nagyvállalatok is távolságot tartanak a kormánynak az Oroszországgal szembeni keményebb gazdasági szankciókat célzó politikájától. Az Adidas, a ThyssenKrupp és a Deutsche Post képviselői megkérdőjelezték a szankciós politika szükségességét a Die Weltnek nyilatkozva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.