BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

GM: napi hétezer dollár bírság a késés miatt

Az amerikai hatóságok súlyos pénzbírságot szabtak ki a General Motors autógyártó konszernre, amiért nem adott kérésükre választ az általa gyártott autók hibás gyújtószerkezetével kapcsolatban, amely 13 ember halálát idézt elő.

Március 4-én a hatóság képeket, e-maileket és egyéb információkat kért válaszul a feltett kérdéseire a gépkocsik visszahívásával kapcsolatban. A National Highway Traffic Safety Administration április 3-ig szabott határidőt arra, hogy a GM válaszoljon a kérdéseire, de megállapította, hogy a 107 feltett kérdésének egyharmadára nem kapott választ. A GM azt válaszolta, hogy további dokumentumokat bocsát rendelkezésre, "amint azok rendelkezésre állnak". Az amerikai autógyártót a késés miatt napi hétezer dollár összegű bírsággal sújtották, amely mindaddig hatályban marad, amig a hatóság kérésének nem tesz eleget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.