BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsóbb telefonokkal próbálkozik itt is a Nokia

Már áprilisban kaphatóak lesznek Magyarországon is a Nokia új, az Android nyílt forráskódú változatán alapuló operációs rendszerrel működő okostelefonjai.

Az „X” jelzésű készüléket a finn gyártó korábbi termékeinél lényegesen olcsóbban, valamivel 40 ezer forint alatti összegért lehet majd megvásárolni – mondta el a Világgazdaság érdeklődésére Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója.

Az új eszközt elsősorban azoknak szánják, akik első alkalommal vesznek okosmobilt, azonban kialakításában, funkcióiban sokban hasonlít a Nokia Lumia márkájú készülékeihez, ami lényegesen megkönnyíti később a váltást a magasabb kategóriát képviselő telefonra. Bár Android alapokon fejlesztette ki a társaság az új mobilok operációs rendszerét, a Google-el nem kötöttek megállapodást, így bizonyos androidos alapszolgáltatások nem lesznek majd elérhetők.

A Nokia még február végén, a barcelonai mobil világkongresszuson jelentette be, hogy a korábbi, Windows Phone megoldást használó készülékei mellett új, olcsóbb telefonokat is piacra dob. A vállalat egyelőre három verziót készített el ebből a termékcsaládból, és bár előrejelzést nem adtak közzé arról, hogy mennyi eszköz értékesítésével számolnak, a képességeket és az árat figyelembe véve az alsóbb szegmensben versenyképesek lehetnek az új mobilok.

Az androidos Nokia telefonkészülékek érkezése azért is érdekesség, mert tavaly szeptemberben jelentették be, hogy a Microsoft megvásárolja a vállalat mobiltelefon üzletágát. Az 5,4 milliárd eurós ügylet lezárása egyébként a vártnál tovább tart, eredetileg az első negyedévre tervezték ezt, azonban a legutóbbi közlések alapján úgy tűnik, ez csak ebben a hónapban történik majd meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.