BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriásmegrendelés az ercsi autóbeszállítónak

Három új beszállítói megállapodást kötött a Musashi Hungary Ipari Kft. Összesen mintegy 110 millió euróért gyárthat a Hondának, az Audinak és a Jaugurának.

Három új beszállítói megállapodást kötött a Musashi Hungary Ipari Kft., így az eddigiek mellett Audi-, Jaguár-  és Honda modellekbe is az ercsi gyárban készült alkatrészek kerülnek - tájékoztatta Nagy András, a japán autó- és motorkerékpár alkatrészgyártó cégcsoport magyarországi gyárigazgatója az MTI-t.

A három szerződés összértéke nagyjából 110 millió euró, és 7-10 éves szállítási periódusra vonatkoznak. A mennyiség módosulhat a modellek gyártásától és életgörbéjük alakulásától függően.

A gyár termelésének 95 százalékát exportálják, a fő célország például Németország, az Egyesült Királyság és Lengyelország. A belföldi értékesítést a Magyar Suzukinak szállított kerékagyak adják.

A Musashi Hungary most aláírt szerződéssel meghosszabbította az Audinak 2007 óta szállított első stabilizáló lengőkarok gyártását, a Musashi által tervezett új alkatrészt a 2016-tól gyártott modellekbe szerelik majd be. A társaság 10 ezer négyzetméteres üzemében új termék lesz 2015-től a Jaguárnak és Land Rovernek készülő olajpumpa-tengely.

A Honda Motor Co., új, 1,6-os dízel motorjába 2015-től az Ercsiben készült vezérműtengelyek kerülnek, amely a Civic és C-RV modellekhez is választható gazdaságos erőforrás.

Az új megrendelések a gyár mintegy 200 munkahelyének hosszú távú biztonságát jelentik, sőt a tervezett további termék- és termelésfejlesztéssel új munkahelyek is létrejöhetnek. A 2002 óta termelő üzem a japán cég egyetlen európai gyártóbázisa, ahol vezérműtengelyek, gömbcsuklók, lengőkarok és kerékagyak gyártása is folyik.

A Musashi a világ egyik legnagyobb autó- és motorkerékpár-alkatrészgyártója. Ázsiában piacvezető a vezérműtengely és fogaskerékgyártásban, és a magas minőség miatt kelendőek a Musashi gyáraiból kikerülő futómű- és erőátviteli rendszer alkatrészek is. Tavaly 40,5 millió eurós árbevételt ért el, erre az évre 41 millió eurót vár, 2016-ra pedig legalább 50 milliót a 2020-ig tartó fejlesztési program első lépéseként.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.