BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország hat ukrán cég tejtermékeinek importját állította le

Az orosz fogyasztóvédelmi hatóság hétfőn leállította hat ukrán cég tejtermékeinek, elsősorban sajt és sajttermékeinek az importját, ami elemzők szerint újabb jele a két ország egyre romló kereskedelmi kapcsolatának.

Az orosz intézkedés elsősorban az ukrán sajttermelőket sújtja. A fogyasztóvédelmi hatóság azt közölte, hogy "laboratóriumi vizsgálatok szerint a sajttermékek zsírtartalma nem éri el a kívánt szintet".

Ukrajna teljes exportbevételének 0,5 százaléka származik sajt és sajttermékek eladásából, Ukrajna Oroszország tízedik legnagyobb sajtszállítója. Megfigyelők szerint az intézkedés válaszlépés arra a múlt heti ukrán döntésre, amivel megtiltotta hét orosz élelmiszeripari cég termékeinek az árusítását Ukrajnában.

Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő, amikor pénteken megbeszélést folytatott az ország iparvállalatainak a vezetőivel, kijelentette: "félő, hogy az Ukrajnának Oroszországgal határos keleti felében működő cégek elveszthetik orosz megrendeléseiket". Arszenyij Jacenyuk azt mondta, hogy "a helyzet súlyosságát a kormány megértette és mindent megtesz annak érdekében, hogy az orosz megrendelőket ukrán megrendelőkkel váltsa fel, bármilyen bonyolult is lesz ez".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.