BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő hiba - így sem dobtak még ki ötvenmillió eurót az ablakon

Kétezer új vonatot vett a francia vasúttársaság, az SNCF, összesen közel 15 milliárd eurót költve rájuk. Az üzlet apró szépséghibája, hogy most derült ki: a vonatok nem férnek fel a sínekre.

A hiba abból adódhatott, hogy az RFF, a vasútvonalak állami üzemeltetője rossz adatokat adott meg az SNCF-nek, így most szembesültek azzal, hogy a vonatokat túlságosan szélesre tervezték.

Azokat a pályákat, ahol az új járművek közlekednének, nagyjából harminc évvel ezelőtt építették, több vidéki kisebb vonal viszont ezeknél jó húsz évvel idősebb, amikor a vonatok még valóban nem voltak ennyire szélesek. Frédéric Cuvillier közlekedésügyi miniszter szerint az abszurd vasúti rendszer a felelős.

Az RFF úgy kommentálta a hírt: "egy kicsit későn vettük észre a problémát". Ebben valóban nem lehet vitatkozni velük: most nagyjából ezer vasúti pályát kell átépíteni, úgy néz ki, így még mindig olcsóbban úszhatják meg a tűzoltást, mint ha a vonatokat alakítanák át. Az eddigi munkák legalább 50 millió euróba kerültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.