BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google szerint lassan mindent meghódíthat az Android

Az okostelefonok és táblagépek után a televíziókat, az okosórákat, de még az autókat is meghódítja az Andorid operációs rendszer, legalábbis a megoldást fejlesztő Google tervei szerint.

A társaság fejlesztői konferenciáján szerdán bemutatták, hogyan képzelik el az alkalmazás jövőjét, és a hírek alapján egyértelmű, hogy az élet szinte minden területén helyet követel magának a cég az Androiddal.

Az okosmobilokon és tableteken futó változatot is megújítják, az egyelőre Android L-ként emlegetett új verzió ősszel érkezik majd a készülékekre és az ígéretek szerint azontúl, hogy látványosabbá teszi a kezelői felületet fel is gyorsítja az operációs rendszert. Ami még érdekesség, hogy a Google közlése szerint szoftveresen sikerült elérni, hogy kevesebb energiát használjon az Android.

Az igazán izgalmas, üzleti szempontból is új potenciális területeket feltáró bejelentések egyike az okosórákra vonatkozott, a Google ugyanis Android Wear néven saját platformot fejlesztett ezekre a készülékekre, a rendszert egyelőre az LG, a Samsung és a Motorola eszközei használják majd.

Nem maradtak ki a szórásból az autósok sem, a Drive kódnevű megoldás lehetővé teszi, hogy úgy használják menet közben az okostelefont, hogy nem érintik meg. A cég nem feledkezett meg a televízióról sem: elkészítik az Android TV-t, amely egy okostévékre telepíthető alkalmazás lesz. Hanggal lehet majd vezérelni a készülékeket, és a Google alkalmazásboltjában található applikációkat is futtathatják a felhasználók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.