BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már merénylet elkövetésével vádolják Trump támadóját

Korábban csak fegyvertartási vádakkal nézett szembe Ryan Routh. A merénylő egy levelében be is vallotta, hogy Donald Trump meggyilkolására készült.

A Donald Trump golfpályáján fegyverrel rejtőzködő Ryan Routh ellen kedden már gyilkossági kísérlet miatt is vádat emeltek a hatóságok, szemben a korábbi, fegyvertartási szabályok megsértése miatt megfogalmazott vádakkal.

trump
A Trump ellen merényletre készülő Ryan Routh letartóztatásakor / Fotó: AFP

A hatóságok dolgát valószínűleg az is segítette, hogy a napokban előkerült egy Routhtól származó levél, melyben bevallotta, hogy merényletre készült. Merrick Garland igazságügyi miniszter szerint a köztisztviselők elleni erőszak mindent veszélybe sodor, amiért az ország kiáll, ezért a tárca mindent megtesz Routh felelősségre vonása érdekében – írja a Bloomberg.

Routh a jelek szerint már egy hónapja követte Trumpot a republikánus elnökjelölt floridai golfpályáján és Mar-a-Lago nevű birtokán, mielőtt őrizetbe vették szeptember 15-én. A választási kampány során ez már a második merényletkísérlet volt Donald Trump ellen, ám Routh végül nem jutott odáig, hogy lövést is le tudjon adni a volt elnökre, mint a politikus lelövését júliusban megkísérlő Tom Crooks.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.