BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Vodafone megtöri a csendet: 75 ezerszer adtak ki adatot rólunk a hatóságoknak

A világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója elhatározta, hogy megtöri a csendet a kormányzati ügynökségek lehallgatási tevékenységével kapcsolatban - írja az index. A Vodafone globális központja pénteken fogja kiadni az első jelentését arról, hogy az államok miként monitorozzák az emberek beszélgetéseit, miként gyűjtenek adatokat a tartózkodási helyükről a mobilszolgáltatók segítségével.

A Snowden-botrányt kirobbantó brit Guardian cikke szerint a Vodafone egy gigantikus, 40 ezer szavas jelentésben mutatja be a hálózatain zajló megfigyelési tevékenységet. A Law Enforcement Disclosure Report elnevezésű dokumentum jelentőségét az adja, hogy a Vodafone a világ 29 országában van jelen, köztük Magyarországon is.

A Guardian számokat is közölt a hatóságok tevékenységéről: a Vodafone Magyarország 2013-ban 75 938 esetben adott hozzáférést a tárolt adatokhoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.