BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háromszáz dolgozót keres az it-cég

Háromszáz munkatársat keres az informatikai szolgáltató IT-Services Hungary Kft. (ITSH), s külföldről is szeretnének hazacsábítani magyar szakembereket. Bőthe Csaba, az ITSH ügyvezető igazgatója elmondta, hogy jelenleg Budapest mellett Pécsen, Szegeden és Debrecenben alkalmaznak 3600 informatikust. Egy felmérés szerint egyébként jelenleg 10 ezer informatikus hiányzik a magyar piacról.

A fejlődés eredményeként nem csak nagyobbak, de komplexebbek, sokrétűbbek, sokszínűbbek is lettünk - mondta Bőthe Csaba a sajtótájékoztatón. Számos külföldi - például kelet-európai, dél-amerikai és lengyel - alkalmazottuk mellett egyre többeket sikerül hazacsábítaniuk külföldről. A magyar munkáltatók körében végzett két nagy kutatás (AON Hewitt, és Randstad) ITSH-ra vonatkozó főbb eredményeit ismertetve az igazgató elmondta, az AON felmérése folyamán 8000 embert kérdeztek meg, hogy ismerik-e a cégüket, a 243 felsorolt vállalkozás közül 33-ik helyen jött az ITSH, amely két éve 57 helyen állt. A felmérés rámutatott arra is, hogy cégük a pályakezdők számára a harmadik legvonzóbb a piacon.

Az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) korábban közölt adatai szerint az informatikai és távközlési (IKT) piacon 2013-ban 10 ezer betöltetlen álláshelyet regisztráltak, amennyiben a munkáltató cégek betöltenék a hiányt, 120 milliárd forinttal növelné a bruttó hazai terméket (GDP).

Az IT-Services Hungary Kft. 2012-ben 3040 embert foglalkoztatott, 2013 év végére a létszám 3435 főre emelkedett, idén májusra pedig már 3617 munkavállalóval rendelkezik.

Miközben egyre többet hallani arról,  hogy a magyar fiatalok külföldre mennek dolgozni, a legnagyobb magyarországi infokommunikációs cég igyekszik hazacsábítani őket munkahelyeivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.