BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot nyert a Facebook

A Facebook első negyedéves eredménye nem véletlenül nyűgözte le a befektetőket: az elmúlt 12 hónap során a reklámbevétel 82 százalékos növekedése hároméves rekordot döntött, míg a havi aktív felhasználók száma 1,11 milliárdról 1,28 milliárdra ugrott. Eközben a cég EBITDA-mutatóját 42,1 százalékról 53,5 százalékra emelte, amely bizonyítja, hogy a Facebook nemcsak a bevételek növekedésével, hanem az alapok erősítésével, a működési költségek folyamatos ésszerűsítésével is törődik.

Az elmúlt év során 170 százalékot erősödő Facebook-részvény ezzel a Saxo Bank toplistájának élére került, 21 százalékos 12 hónapra előre vetített hozamvárakozással. Peter Garnry, a Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája szerint a jövő sem lesz unalmas: a cég olyan fejlesztési projekten dolgozik, amely alapjaiban változtathatja meg a hálózati eszközök piacát és a Cisco egyeduralmát. Ha a kezdeményezés sikeresnek bizonyul, a Facebook működési költségeit hatalmas összeggel csökkentheti.

„A Facebook-részvények egy év alatt 170 százalékot híztak, a bevételek nőnek, az aktív havi felhasználók száma 1,28 milliárd, az EBITDA mutató 53,5 százalékos; ezzel értékelésünk szerint ma a legjobb észak-amerikai részvénynek számít. Az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a felhasználókra és a közösségi felületre építve a cég képes komoly, és a jelek szerint, fenntartható profittermelő tevékenységet folytatni. Igaz, a reklámbevételeket Amerika húzza felfelé; Délkelet-Ázsiában és Európa egyes részein  a cégnek még bőven van hová fejlődnie” – hangsúlyozta Peter Garnry.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.