BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán kitart a Déli Áramlat mellett

Ki kell tartani a Déli Áramlat gázvezeték megépítésének szándéka mellett - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Belgrádban tartott keddi magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatón.

"Senki sem veheti el tőlünk azt a jogot, hogy gondoskodjunk az energiaellátásunk biztonságáról" - mondta a kormányfő, aki szerint azok, akik ellenzik a Déli Áramlatot, csak "el akarják venni az ellátásbiztonsághoz való jogunkat, de nem kínálnak helyette semmit".

 "Ezért nekünk ki kell tartanunk a Déli Áramlat megépítésének szándéka mellett" - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki arról biztosította szerb kollégáját, Aleksandar Vucsicsot, hogy "ezt mi meg is fogjuk tenni".

A magyar kormányfő azt is felvetette szerb partnerének, hogy a két ország kapcsolja össze nemzeti villamosenergia-piacát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.