BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szlovák vonatok pontosabban közlekednek, mint a magyarok

Az Európai Bizottság nemrég közzétett felméréséből kiderül, hogy a szlovák vasútakon távolról sem olyan rossz a helyzet, mint például Magyarországon, amely a vonatok késése vagy a vonatjegyek drágulása terén az élvonalba tartozik - írja a Pozsonyban megjelenő Új Szó.

A lap szerint Szlovákiában az állami vasúttársaság az elmúlt években megnyitotta a vasúthálózatot a magánvasúti társaságok előtt. A konkurenciaharcnak köszönhetően olcsóbbak lettek a vonatjegyek, s mivel a magáncégek jobb minőségű szerelvényeket állítottak be, a vonatozás is kényelmesebb és sok esetben gyorsabb lett.

A brüsszeli elemzés kitért a járatok pontosságára is. Ebben a statisztikában Magyarország került az utolsó helyre, ahol a járatok 16 százaléka rendszeresen öt percnél többet késik, míg Szlovákiában a vonatok csupán 5 százalékára kell öt percnél többet várni - írja a pozsonyi Új Szó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.