BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félmilliárdért értékesített kötvényeket az Alteo Nyrt.

Három év 4 hónap futamidejű kamatozó kötvényeket értékesített 500 millió forint értékben, zártkörű jegyzés keretében az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. – közölte lapunkkal a társaság.

FORRÁSBEVONÁS  Ezzel a legutóbbi – idén a negyedik – tranzakcióval együtt a vállalat az idei évben 3,1 milliárd forint körüli forrást vont be kisebb mértékben finanszírozásának egyensúlya, nagyobb arányban fejlesztései támogatására. „Az Alteo kockázati felárának jelentős, mintegy 100 bázispontos csökkenése és az irányadó kamatok alacsony szintjének eredményeként összességében mintegy 5-6 százalékponttal kisebb kamatköltséggel számolhatunk a kötvények kapcsán az elkövetkező években, mint azt három évvel korábban tehettük volna” – emelte ki Ifj. Chikán Attila vezérigazgató.

Az Alteo növekedési stratégiájának középpontjában – írja a cég közleménye – továbbra is elsősorban a megújuló forrásokon alapuló energiatermelés áll, a hazai energetikai vállalat emellett az alternatív decentralizált energiatermelés, az energiakereskedelem, valamint az energiahatékonysági szolgáltatások területén aktív. Az Alteo csoport erőművi portfóliója jelenleg 11 egységből áll, amelyek közül nyolc megújuló erőforrásokra épül. A megújuló alapú erőműparkot négy szélerőmű és 2-2 depónia- és kisérőgáz-hasznosító egység alkotja. Ezt a portfóliót egészíti ki 3 decentralizált, fosszilis alapon, magas hatásfok mellett termelő kogenerációs erőmű. Az Alteo árbevétele tavaly 6,2 milliárd forint volt, míg EBITDA szintű eredménye 816 millió forintot ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.