BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége az üres, lájkvadász tartalmaknak?

„A hírfolyamunk jelentősen átalakulhat, a Facebook ugyanis a weboldalon eltöltött idő alapján is rangsorolni fogja a tartalmakat” – mondta Forgács Mariann, a Be Social ügyvezetője, aki szerint a Facebook a most bejelentett változtatásával minimalizálni akarja azokat a posztokat, amelyek bár figyelemfelkeltőek, mégsem kínálnak érdekes, minőségi tartalmat, sőt, olykor megtévesztőek.

Több oldal próbál izgalmas, néha bulváros, időnként bicskanyitogató címmel rávenni, hogy kattintsunk rájuk. De közel sem biztos, hogy ott azt kapjuk, amit vártunk. Mivel viszont sokan bedőlnek az átverésnek, esetleg olvasás nélkül kommentelik, vagy megosztják azokat, eddig a Facebook előkelő helyre sorolta ezeket a bejegyzéseket. Forgács Mariann felhívja a figyelmet arra, hogy az új algoritmus figyeli majd, mennyi időt töltünk egy adott oldalon és a tartalom rangsorolásnál ez is fontos szemponttá válik. Ennek megfelelően a kattintásvadász posztok várhatóan megritkulnak, vagy el is tűnnek a hírfolyamunkból.

Nem ez lesz az egyetlen változás a hírfolyamnál. A most bejelentett frissítéssel a Facebook az url megosztásának hagyományos, vagyis link formátumát helyezi előtérbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.