BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs fedezete a BKV-nak a lejáró hitelek visszafizetésére

Elkészült a BKV Zrt. idei első félévben elért eredményeiről, valamint az ebben az időszakban történt fejlesztésekről, szolgáltatásjavító intézkedéseiről szóló beszámolója. A cég üzleti eredménye az elmúlt négy évhez hasonlóan pozitív volt: a 2014 első hat hónapjában elért eredmény a tervezetthez képest 3,8 milliárd forinttal javult. Az év hátralevő részében azonban kockázatot jelent, hogy a BKV Zrt. nem rendelkezik fedezettel a lejáró hitelek visszafizetésére.

A beszámoló által felölelt időszakban több olyan esemény történt, amelyek emelték a BKV Zrt. által nyújtott szolgáltatás színvonalát, növelve ezzel a fővárosi közösségi közlekedés vonzerejét: megindult az M4 metróvonal utasforgalmi próbaüzeme, amely jelentősebb fennakadások nélkül azóta is zajlik. A jelentősen elhasználódott 3-as metróvonalon megkezdődtek a forgalom biztonságos fenntartásához szükséges síncserék, melyek a tervek szerint haladnak, az utazóközönség lehető legkisebb zavarásával. Az 1-es villamos I. szakaszán a Bécsi úti végállomás és a Reitter Ferenc utcai megállóhely között megtörtént az átépített hálózat üzemeltetői átvétele. Az Óbudai szakaszon létesült füves vágányok fenntartási munkáinak szakszerű végzésére a BKV hároméves időszakra szerződést kötött a Főkert Zrt-vel.
 
Az idei első félévben forgalomba adtak 3, részben saját kivitelezésben készült, minden igényt kielégítő Ikarus 127V típusú autóbuszt és további 15 előkészítése folyamatban van - közölte a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.