BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyaroknak kevesebb mint a fele nyaralhatott

A hazai internetezők körében végzett felmérés tanúsága szerint a lakosság mindössze 46 százaléka tervezett üdülést az idei évre. Végülis a vakációzók 79 százaléka júliusban vagy augusztusban utazott el, és átlagosan nyolc napot szántak pihenésre – ez derült ki egy nemrégiben ismertetett felmérésből. A kutatásban megkérdezettek 86 százaléka belföldön nyaralt, 16 százalékuk valamelyik európai tengerparton vakációzott, és – érthetően – Európán kívül csak a válaszolók alig 5 százaléka töltötte szabadságát.

A családi büdzséket illetően is tájékozódtak a kutatók: a felmérés szerint a családok átlagosan 118 ezer forintot szántak a nyaralásra, amelynek költségeit a nyaralók 69 százaléka előre spórolt pénzből fedezte. A vakációzók 34 százaléka havi bevételeiből, 22 százaléka pedig a SZÉP-kártyán lévő összegből finanszírozza az üdülést. A bankkártyákat még mindig nem elégszer használjuk vásárlásra és kifizetésre: erre utal, hogy az utazásért, a szállásért-étkezésért-belépőjegyekért és a nyaralás alatt felmerülő egyéb kiadásokért a válaszolók 68 százaléka készpénzzel fizetett, és csak 18 százalékuk használta erre a célra a bankkártyáját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.