BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bányarobbanás Lengyelországban - 37 bányász volt lent, amikor robbant a metán

Huszonnyolc bányász megsérült, köztük nyolc súlyosan a sziléziai Myslowice-Wesola bányában történt sújtólégrobbanásban - jelentette a lengyel média.

A híradások szerint egy bányász sorsáról nem tudni. A robbanás 664 méteres mélységben történt, feltehetően metángáz okozta.

A robbanás idején 37 bányász dolgozott a tárna mélyén, 36-ot közülük kimentettek. Robbanásveszély miatt azonban a mentést a reggeli órákban felfüggesztették.

A TVN24 hírtelevízió közlése szerint három bányászt hazaengedtek a kórházból, a többieket nagyrészt égési sérülésekkel ápolnak. Tizennyolc bányász állapota súlyos, hetet közülük intenzív osztályon ápolnak.

A lengyelországi bányákban tizenhárom év alatt - 1990 és 2013 között - 42-szer történt metángáz okozta robbanás vagy tűz. A baleseteknek 88 halálos áldozata volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.