BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két számjegynél tart a Windows operációs rendszer

TECHNOLÓGIA A Microsoft egy korai technikai előzetes (Technical Preview) formájában bemutatta a Windows operációs rendszer következő verzióját, a Windows 10-et – közölte lapunkkal a vállalat. A cég ugyancsak mostanra időzítette a Windows Insider Program (WIP), az eddigi legnagyobb nyílt, együttműködő jellegű fejlesztési programja bemutatását: a program résztvevői a Windows 10 technikai előzetese mellett a fejlesztési ciklus során rendszeresen hozzájutnak a rendszer újabb verzióihoz, és visszajelzéseket adhatnak a fejlesztőknek.

Azt, hogy a vállalat mekkora súllyal kezeli az új operációs rendszer fejlesztését, jól szemlélteti, hogy a 8-as verzió után mindjárt a 10-es következik a sorban, ezzel is azt sugallva, hogy egy egyszerű verziófrissítésnél jóval többről van szó. „A Windows 10 a Windows teljesen új generációjának első képviselője, amely megújult felhasználói élményt és új lehetőségeket biztosít a felhasználóknak, legyen szó munkáról, játékról vagy kapcsolatteremtésről – fogalmazott Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerekért felelős részlegének ügyvezető alelnöke. Hozzátette: ez lesz a Microsoft eddigi legátfogóbb operációs rendszere és a Windows eddigi legjobb kiadása, amely a vállalati ügyfeleket szolgálja.

A Windows 10 egyik nagy előnye, hogy egységes, ismerős és széles körben kompatibilis működési környezetével alkalmazkodik a felhasználók által használt eszközökhöz, és ahhoz, hogy milyen tevékenységet éppen végeznek rajtuk. A rendszerben a vállalatok számára szükséges szinte minden funkció és szolgáltatás a platform szintjén megtalálható, így például a nagyvállalatok elvárásainak is megfelelő biztonsági, identitáskezelő és tartalomvédelmi funkciók is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.