BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új törvénymódosítással hoznák helyzetbe Rogánék az oroszokat

A Rogán Antal vezette gazdasági bizottság lehetővé tenné, hogy akár az EU-s egyeztetést is kikerülve építsék a Déli Áramlat magyarországi szakaszát. A gáztörvény módosításával lehetővé tennék, hogy olyan társaság is építsen gázszállító vezetőket, amelynek nincs szállítói rendszerüzemeltetői engedélye. Ilyen engedélye jelenleg az FGSZ Földgázszállító Zrt-nek van. A Magyar Gáz Tranzit Zrt-nek nincs, utóbbi társaság tehát ezen engedély nélkül létesítette a magyar-szlovák összekötő vezetéket. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal döntése értelmében a társaságnak meg kell szereznie az engedélyt a magyar-szlovák vezeték kereskedelmi üzemének megkezdésére. (A MEKH döntése az MGT engedély-módosítási kérelme nyomán született.)

A törvénymódosítás annak a már ismert tervnek is megadja a jogszabályi keretet, hogy a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszát az arra létrehozott, magyar-orosz tulajdonú projekttársaság fektesse le. Ennek szintén nincs szállítói rendszerüzemeltetői engedélye.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.