BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszáz új busszal erősít a BKK

2015 májusától mintegy 200 új, klimatizált, alacsonypadlós, a legkorszerűbb környezetbarát motorral felszerelt MAN Lion’s City A21 és Mercedes-Benz Conecto G autóbusszal bővül a fővárosi buszflotta - közölte a BKK. A buszok érkezéséről szóló szerződést Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, valamint Dósa Mátyás és Szepesi Péter a VT-Arriva Kft. ügyvezetői írták alá.

A fejlesztés az új autóbusz-üzemeltetési modell része, amellyel a BKK autóbuszvonalain közlekedő járművek immár több mint 70 százaléka alacsonypadlós lesz. Az új buszok összértéke megközelítőleg 19 milliárd forint. Az új járművek a Fővárosi Közgyűlés határozata alapján Budapest déli városrészeiben közlekednek majd a VT-Arriva Kft. üzemeltetésében.

A BKK a Fővárosi Önkormányzat közlekedésszervezőjeként 82 új, szóló MAN Lion’s City A21 és 132  új csuklós Mercedes-Benz Conecto G autóbuszt állít 2015-ben fokozatosan forgalomba. A tender lehetőséget ad további 45 autóbusz forgalomba állítására is.

Az új autóbuszokat a VT-Arriva Kft. üzemelteti majd. A 195, reggelente forgalomba álló buszmennyiséget az üzemeltető várhatóan 214 új járművel biztosítja. A fővárosba érkező mintegy 200 új busz mintegy 15 százaléka a Budapesten szolgálatot teljesítő autóbuszoknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.