BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erdőgazdálkodás a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Közbeszerzési pályázatot követően, a Hortobágyi Nemzeti Park megbízása alapján 105 hektáron végez erdőápolási munkákat a Jánosik és Társai Kft. külterület gondozó ágazata.

A Hortobágyi Nemzeti Parkkal kötött 62 millió forintos megállapodás alapján a Közép-Tisza menti ártéri ligeterdők és a tiszadorogmai Göbe-erdő helyreállítását végezte el a Jánosik Kft.  Ennek során – az Európai Uniós előírásoknak megfelelően – kivágták a nem őshonos faállományt. Közel 1500 köbméter fát termeltek ki és további hasznosításra a nemzeti park telephelyére szállítottak.

A tuskók eltávolítását követően a talajt felszántották és előkészítették az erdősítéshez, az őshonos fafajok, így például szürke nyár, fekete nyár, fehér fűz és magyar kőris telepítéséhez. A rehabilitációs területen 271 ezer egy-két facsemetét ültettek el.

A Jánosik Kft. külterület ágazata alapvetően parképítő, parkgondozó tevékenységgel foglalkozik. Ezek többsége városok és kisebb települések közterületein, illetve üzemi területeken találhatóak. Gyakran kapnak felkérést, parkoló helyek kialakítására, játszóterek építésére.

A Jánosik és Társai Kft. 2014 évi teljes árbevételét 8 milliárd forintra prognosztizálják. Ezen belül a külterület gondozási munkákból mintegy 350 milliós bevételt várnak. A jövő évi üzleti elképzeléseik megfogalmazásakor ennek az aránynak a növelését határozták el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.