BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Törölte hálózatbővítési terveit a Spar

A Spar Magyarország a jövőben a franchise hálózat bővítésére törekszik, viszont nem teljesül az 59 millió eurós beruházási terv, amely révén új munkahelyeket teremtett volna a cég.

Csaknem hetvenen jelentkeztek a Spar dolgozói közül, hogy átvennének egy már működő üzletegységet a partnerprogram keretében. A szupermarketek átadása-átvétele tavasszal indulhat el. A társaság jövő évi tervei szerint – a jelenlegi adópolitika következményeként – elmarad 8 új üzlet megnyitása, illetve országszerte mintegy 30 áruház korszerűsítése, felújítása.

Az eredeti elképzelések szerint a Spar 59 millió eurót fektetett volna be Magyarországon jövőre, ehelyett mindössze azt a három üzletet nyitja meg Budapesten, amelyre már szerződéses kötelezettségei vannak.

„Az anyacég, a Spar Austria áruházainak mintegy fele működik franchise rendszerben, így joggal mondhatjuk, hogy az újragondolt stratégiájával a Spar Magyarországon is visszatért a gyökereihez” – mondta Erwin Schmuck, a jelenleg még csak 24 franchise partnerrel dolgozó Spar Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.