BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassult a kínai állami cégek profitnövekedése

Éves szinten 3,4 százalékra lassult a kínai állami vállalatok adózás utáni profitnövekedése tavaly az egy évvel korábbi 5,9 százalékos bővülésről.

 A kínai pénzügyminisztérium honlapjára felkerült adatok szerint a nem pénzügyi ágazatban tevékenykedő állami vállalatok együttes adózott eredménye 2,48 ezer milliárd jüan (399,37 milliárd dollár) volt.

Kína GDP-növekedése 24 éve a legalacsonyabb ütemű volt tavaly, 7,4 százalékra lassult a 2013. évi 7,7 százalékról.

A pénzügyminisztérium kimutatásai szerint a közvetlenül a kormányzati irányítás alatt álló állami cégek tavalyi nyeresége 3,6 százalékkal, az önkormányzati tulajdonban lévő vállalatoké szerényebben, 2,8 százalékkal nőtt.

Tavaly különösen a szén-, a vegyipari és a petrolkémiai ágazat állami cégeinek csökkent a nyeresége, miközben a profit a legjelentősebben a járműgyártó, a gyógyszeripari és a kereskedelmi szektor állami vállalatainál nőtt.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.