BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorsan nő a felhasznált mobil-adatforgalom

Az év végén száz lakosra 120 mobiltelefon-előfizetés jutott, közel négyszer annyi, mint vezetékes.

A mobiltelefon-előfizetések száma 2014 negyedik negyedévének végén 11,8 milliót ért el Magyarországon, egy év alatt 120 ezerrel, míg az előző negyedévhez képest ennél nagyobb mértékben, 168 ezer darabbal bővült – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az év végén száz lakosra 120 mobiltelefon-előfizetés jutott, közel négyszer annyi, mint vezetékes. 2013 azonos időszakához képest a havidíjas előfizetések száma 4,1 százalékkal emelkedett, így már meghaladta a 6,5 milliót. Ezzel szemben a feltöltőkártyás előfizetések száma 138 ezerrel, aránya pedig 1,6 százalékponttal csökkent.

A havidíjas előfizetések elterjedésével a mobil-adatelőfizetések száma is folyamatosan nő a KSH szerint, az adatforgalom (11,6 ezer terabyte) 2014 utolsó negyedévében 35 százalékkal növekedett az egy évvel korábbihoz képest. Ez főként a hálózati infrastruktúra fejlődésének és az internetképes hordozható technológiai eszközök szélesebb körben történő elterjedésével indokolható. Az internetpiac dinamikus bővülése is folytatódott, az előfizetések száma a múlt év végén meghaladta az 7,2 milliót, ami 12 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. A piac egyre inkább koncentrálódik: az előfizetések több mint 93 százalékát hét szolgáltató biztosítja. A negyedik negyedévben a vezeték nélküli terület 17 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, amelyhez jelentősen hozzájárult az egyre inkább megfizethető mobilinternet. Az összes internet-előfizetés majdnem kétharmada a mobilkategóriába tartozott 2014 végén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.