BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyors sikert várnak az új Windowstól

Másfél év alatt több mint 410 millió személyi számítógépre (pc) telepíthetik a Windows 10-et a Net Applications előrejelzése szerint. Az operációs rendszerek elemzésével foglalkozó társaság felmérése alapján leginkább a 8-as és 8.1-es megoldást használók mutatnak majd hajlandóságot arra, hogy az új alkalmazásra váltsanak, háromnegyedük várhatóan a júliusi kiadást követő 18 hónapban lecseréli operációs rendszerét. A becslések szerint mintegy 1,5 milliárd pc-n fut jelenleg a Windows valamelyik verziója, így ha beválik a prognózis, akkor a gépek 27 százalékán cserélhetik le a régi megoldást a legújabbra mindössze másfél év alatt, ami a Microsoft legsikeresebb operációs rendszer bevezetése lenne.

A cég több újítást is bevezet a Windows 10-nél. Így például az új megoldás nem csak személyi számítógépeken, de mobileszközökön is használható lesz, és az egységes felhasználói fióknak köszönhetően a különböző készülékeken is az egyedileg beállított, testreszabott környezettel találkoznak a felhasználók. Emellett új üzleti modellel vezetik be az operációs rendszert a piacra, ingyen adják az egyéni felhasználóknak, és az alkalmazások extra funkcióiból, illetve a szolgáltatásokból remélnek komolyabb bevételt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.