BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korszerűsítette a Futár központot a BKK

Korszerűsítette forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerének (Futár) központját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), és a kapacitásokat is bővítették.

A BKK csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a közlekedésszervezői folyamatokat egységes rendszerbe integrálta, ennek köszönhetően egy teremben kapott helyet a BKK Info, a jegykiadó automaták, valamint a jegy- és bérletellenőrzés diszpécsere is. Nagyobb hangsúlyt kap az utastájékoztatás szervezése, ezért a korábbinál több központi forgalomirányító diszpécser dolgozik, együttműködve a társszervezetek diszpécsereivel.

A központban az eddiginél több kamerakép vált elérhetővé, amelyek közvetlen közlekedési információkkal szolgálnak a gyors beavatkozások szervezéséhez. Új kameraképek mutatják az 1-es és a 3-as villamosvonal, valamint a menetrend szerinti hajók megállóit, és hamarosan a nagykörúti Combino villamosok utasterét is.

A felszíni közlekedés forgalomirányító diszpécseri kapacitását öt munkaállomással növelték, így egy diszpécserre már kevesebb jármű közlekedésének koordinálása jut.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.