BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drágább lett gyorsan eljutni a Balatonra

Siófokig 13 százalékkal drágult a jegy annak, aki az expresszvonatokat választja - írja a Privátbankár.

A Balaton déli partjának frissen felújított vonalán az eddig is kétóránként közlekedő, egyes kocsikban Intercity, más kocsikban normál gyorsvonati utazást kínáló vonatokra pár hete rányomták a „Balaton expressz” címkét, és kötelezővé tették a helyjegy váltását. Egyébként ugyanazokat a vagonokat használják, mint eddig, és a menetidő sem csökkent feltűnő mértékben - írják. Ez a Budapest Déli-Siófok viszonylatban azt jelenti, hogy 2200 forint lenne a két évvel ezelőtti vonatjegy (valamint a most közlekedő, jóval lassabb személy- és sebesvonatokra is ennyibe kerül a jegy). Emellett 2375 forint a két éve megemelt pótjegyes verzió, amivel még június elején is utazni lehetett. A 300 forintos kötelező helyjeggyel együtt pedig 2675 forint az új jegyár.

A sebesvonatokra továbbra sem kell helyjegy, ám ezeknek a menetideje általában hosszabb: van úgy, hogy csak tíz perccel, de gyakoribb, hogy Siófokig fél órával. Fonyódig már jellemzően 50 perc a különbség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.