BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel ötszázmillió forintba került az olimpiai hatástanulmány

Négyszáznyolcvanmillió forintot fizet a kormány a 2024-es budapesti olimpia hatástanulmányáért.

Négyszáznyolcvanmillió forintot fizet a kormány a 2024-es budapesti olimpia hatástanulmányáért, amelyet az Országgyűlés frakcióvezetőinek egy nappal azelőtt küldtek meg, hogy vitára bocsátották a játékok megpályázásának támogatását - írja a Népszabadság. A Miniszterelnökség szerződéseinek adatai szerint a megbízási díjért a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég a pályázati kérdőív elkészítésében is részt vesz. Ez a szeptember 15-i jelentkezési határidő után válik aktuálissá, és megmagyarázza, hogy a megállapodás miért október végéig szól.

A pályázati kérdőív a lap szerint nem csak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kérdéseire adott válaszokból áll, része egy „olimpiai vízió" felvázolása is, amelynek alapja a hatástanulmány lehet. Ezt egy szakértői munkacsoport bírálja el, így dől el 2016 májusában, mely városok felelnek meg az elvárásoknak, válnak hivatalosan is jelöltté, és adhatják be részletes pályázati anyagukat. A játékok helyszínét 2017 szeptemberében jelöli ki a NOB.

Mint írják, a PwC megbízása hivatalosan a 2012-es olimpia rendezését előkészítő, 2002-ben írt megvalósíthatósági tanulmány átdolgozására szólt, ezért nem is kellett versenyeznie a munkáért, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás zajlott. Ráadásul a tanácsadó cég – a Budapesti Olimpiai Mozgalom megbízásából – korábban már aktualizálta a dokumentumot, elemezve egy 2016-os és egy 2020-as olimpia rendezésének lehetőségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.