BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megugrott a Huawei forgalma az első fél évben

Az első fél évben 28,3 milliárd dolláros bevételt ért el a Huawei, ami 30 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Ez az eddigi legnagyobb mértékű fejlődés azóta, hogy a társaság 2011-ben elkezdte félévente nyilvánosságra hozni az üzleti eredményeit. A január–júniusi időszak kiugró teljesítményét jól mutatja, hogy hasonló mértékű növekedést 2008-ban tudott produkálni a távközlési hálózati megoldásokat szállító, illetve mobileszközöket gyártó vállalat.

Mivel a Huawei nem tőzsdei cég, részletes információkat nem hoztak nyilvánosságra arról, hogy minek volt köszönhető ez a nagymértékű növekedés a bevételben. A vállalat pénzügyi igazgatója, Meng Wanzhou annyit közölt, hogy a cég mindhárom részlegénél számottevő fejlődést tapasztaltak.

A társaság üzletágai közül a legnagyobb bevételt a távközlési hálózati rendszereket szállító Huawei Carrier Network produkálja a Financial Times összeállítása szerint. Ez a részleg az új technológiák – szoftvervezérelt hálózatok, felhőalapú megoldások – terjedése mellett a Kínában folytatódó infrastruktúrafejlesztésekből is profitált.

A távol-keleti ország három mobilszolgáltatója, a China Mobile, a China Unicom és a China Telecom egyaránt jelentős erőforrásokat fordít negyedik generációs hálózata fejlesztésére. A múlt évben a cég fogyasztói üzletága nőtt a leggyorsabban, azt azonban egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy idén az első fél évben milyen eredményt ért el ez a részleg. A Huawei több új okostelefonnal is piacra lépett 2014 végén és az idén, és egyre nagyobb figyelmet fordítanak a közép- és felső kategóriás készülékekre, ami jó alapja lehet a további gyors fejlődésnek. A Fogyasztói Üzletág eredményeit várhatóan a héten hozzák nyilvánosságra.

A Huawei Technologies Hungary Kft. 36,9 milliárd forintos bevételt ért el 2014-ben, ez 20 százalékos fejlődés az egy évvel korábbihoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.