BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb milliárdokat adott a minisztérium öt futballklubnak

Megjelentek az Emmi támogatási szerződései: az első félévben összesen 2,5 milliárd forintot kapott öt budapesti klub.

Megjelentek az Emberi Erőforrások Minisztériumának első féléves támogatási szerződései a kormany.hu-n.

Az mfor összegzése szerint az első félévben 5 sportklub összesen 2,5 milliárd forintot kapott a tárcától különböző jogcímeken.

Ezek közül is a legtöbb a Deutsch Tamás elnöklésével működő MTK kasszájába vándorolt - írja az mfor. 714,5 millió forintot kaptak ugyanis a stadion és egyéb infrastrukturális beruházások költségeire, és még 300 milliót az idei sportszakmai többletfeladatok ellátására és a működés támogatására.

Ezen a jogcímen szintén 300 millió forintot kapott a minisztériumtól a Vasas, az Újpest és a Ferencváros is. Utóbbi emellett még 450 millió forint támogatásban is részesült a működéssel, utánpótlással kapcsolatos sportszakmai feladatok ellátására és az ezekkel összefüggő költségek fedezésére. Így összesen a zöld-fehér klub 750 millió forintot kapott.

Nem maradt ki a támogatottak köréből Szatmáry Kristóf, a Fidesz frakcióvezető-helyettésnek egyesülete, a BVSC-Zugló sem. A klub 150 millió forintot kapott az EMMI-től a sportszakmai többletfeladatok ellátása és a működés támogatása címén.

Mellettük a Magyar Labdarúgó Szövetség is kapott még összesen 1,5 milliárd forintot, melyből 1,4 milliárd az Utánpótlás-nevelési Program támogatását szolgálja, 100 millió forint pedig a Bozsik Programot.

A második legtöbb pénzt az úszószövetség kapta: közel 1,4 milliárd forintot sportágfejlesztési támogatás címén, a dobogó harmadik fokára a dzsúdósok kerültek kicsit több mint 1 milliárd forinttal.

Ezt követően a kajak-kenusok állnak 860 milliós támogatással, az atlétikai szövetség 846 millióval, az idén Németh Szilárd rezsibiztos elnöklése alá kerülő birkózó szövetségnek pedig már 750 millió forint vándorolt a kasszájába a minisztériumtól.

A Magyar Természetjárók Szövetsége, mely Garancsi István, a Videoton futballklub tulajdonosához köthető, 300 millió forint támogatást kapott a nemzeti turistaútvonal hálózat fejlesztésével kapcsolatos kiadások támogatása címén - írja az mfor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.