BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A MÁV a menekültek miatt nem engedi át a vonatokat Röszkéről Szerbiába

Határozatlan ideig szünetelteti a vasúti forgalmat a Röszke-Horgos szakaszon a MÁV.

A vonatközlekedés biztonságáért határozatlan ideig szünetelteti a vasúti forgalmat a Röszke-Horgos szakaszon ma délutántól a MÁV-Start.

A vasúttársaság közleményében azt írta: a Szeged és Horgos között közlekedő napi két vonatpár csak Röszkéig jár, és onnan visszafordul. A szerb vasúttársaságot is értesítették a döntésről - tették hozzá.

Az Origo a Vasutasok Szakszervezetének közlésére hivatkozva pénteken azt írta: az intézkedésre a biztonság miatt volt szükség, mert "nemrég menekültek dobálták meg a szerelvényeket". Az esetnél nem sérült meg senki, de a szakszervezet szerint ez "csak a jó szerencsén múlott". A MÁV-Start vezérigazgatójának címzett levelükben azt írták: a menekülteket zavarja, hogy haladásukat akadályozzák a vonatok.

A Röszke és Horgos közti szakaszon naponta négy vonat jár: Horgos felé hajnalban és délután egy-egy, visszafelé pedig kora reggel és délután egy. Mind a négy vonat Szegedet köti össze Horgossal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.