BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átjárhatóbbá válnak az európai vasutak

Egyes eddig hatályos magyarországi vasúti rendeleteket uniósok váltanak fel, illetve egészítenek ki a Magyar Közlönyben megjelent NFM-rendelet alapján. A módosítások a transzeurópai vasúti rendszerre vonatkozó kölcsönös átjárhatósági műszaki előírásokat érintik. Ideértendők például a megfelelőségértékelési, alkalmazhatósági és EK-hitelesítési eljárások moduljaira vonatkozó rendelkezések, továbbá a transzeurópai vasúti rendszer ellenőrző-irányító és jelző alrendszerére vonatkozó részletes műszaki és üzemeltetési szabályok, ahogyan az alrendszer-vizsgálati eljárása során alkalmazandó eljárások követelményeire vonatkozó rendelkezések is. Szintén uniósra váltunk a transzeurópai vasúti rendszer forgalmi szolgálati és forgalomirányítási alrendszerére vonatkozó részletes műszaki és üzemeltetési szabályozás, valamint az alrendszer-vizsgálati eljárása során alkalmazandó eljárások követelményeire vonatkozó rendelkezések terén is.

A rendelet a vasúti rendszer közösségen belüli kölcsönös átjárhatóságáról szóló, 2008. júniusi európai parlamenti és tanácsi irányelvnek való megfelelést szolgálja. Lényegében kötelezően átveendő, adminisztratív intézkedésekről van szó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.