BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félmilliárd forintnál is többel díjazták a magyar focicsapatokat

A bajnokság első öt fordulója alatt 540 millió forintott osztott szét az MLSZ prémiumként a klubok közt. A szövetségnél azt díjazzák, ha minél több magyar, valamint minél több 20 éven aluli játékos lép pályára egy csapatban - a prémium fele azonban az eredményességtől függ.

Így fordulhatott elő, hogy a legtöbb prémiumot eddig azok a csapatok kapták, amelyek a legeredményesebbek a bajnokságban, és a lista gyengébb helyezései is szinte tökéletesen követik a bajnoki tabellát. A csakfoci.hu összeszámolta: a legtöbb prémiumot a bajnokságot vezető Ferencvárosnak osztották ki eddig, 54 millió forintot. (Persze rájuk más szabályok vonatkoznak: a nemzetközi kupák selejtezőiben induló csapatok 5 légióst szerepeltethetnek, a többiek hármat. Az európai színtéren egyébként mostanra az elő-előselejtezőkön a Ferencváros, a Debrecen és az MTK is elbukott, egyedül a Videoton maradt talpon mostanra.) A második legtöbb prémium a bajnoki második Haladásnak járt, ők 47 milliót kaptak. A bajnokságban a harmadik helyen álló Újpest jelenti az egyik kivételt, ők szinte alig játszatnak magyar fiatalokat, így be kellett érniük a prémiumlista 10. helyét érő 30 millió forinttal. A Debrecen és a Kispest 46-46, az MTK és a Paks 44-44, a Vasas 42, a Felcsút 40, a Diósgyőr 36, a Békéscsaba 30, a Videoton pedig 21 millió forintot kapott eddig öt meccsért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.