BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iránban árulhat a Graphisoft

Az embargó feloldása után a Graphisoft Iránban is megpróbálja eladni az építészeti tervezőszoftverét.

Az építészeti tervezőszoftvert fejlesztő, budapesti központú Graphisoft ősszel megkezdheti termékei értékesítését Iránban - közölte a társaság.

A közlemény szerint a cég az elmúlt fél évben egyeztetett az iráni hatóságokkal, és beszerezte a szükséges engedélyeket. Az Irán elleni gazdasági embargó hamarosan várható feloldását követően pedig megnyílik a lehetőség, hogy a közel-keleti országban a Graphisoft eladhassa szoftverét.

Közölték, lépésük összhangban van a magyar kormány déli nyitás politikájával, amely jelentős piaci és beruházási lehetőségeket lát a közel-keleti térség országaiban, így kiemelten a közel nyolcvanmilliós piaccal rendelkező Iránban.

Reicher Péter, a Graphisoft magyarországi vezetője a közleményben úgy fogalmazott, hogy Irán nemsokára ismét a régió meghatározó gazdasági központja lehet.

A magyar alapítású Graphisoft 2007 óta a német Nemetschek-csoport tagja. A vállalat bevételeinek 98 százaléka magyar szellemi termékek exportjából származik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.